Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

"AMERIKASLEKTER - Utvandringen fra Rennebu"

Tittelen over er et praktverk av ei bok om utvandringen fra Rennebu. Den er på hele 432 sider og omhandler 1562 emigranter fra Rennebu. Også de fleste av dem som flyttet fra Rennebu før de emigrerte er med i boka.

Emigrantene er fulgt på reisen med opplysninger om bosteder, yrker m.m. Etterkommere i Amerika er også med, i både en og to generasjoner. Det har også blitt plass til fortellinger og historier av ymse slag, sitater fra brev og masse bilder.

Boka er utgitt av Rennebu historielag, men det er Slekt og Data Trollheimen står for innholdet. Inger Bjørnaas, Oddbjørn Gorsetbakk og Magne Granhaug har, sammen med flere andre, lagt ned mye arbeid med bakgrunnsundersøkelser, tekster og identifisering. Ideen til boka skriver seg så langt tilbake i tiden som 2006, da DIS-Trollheimen (idag Slekt og Data Trollheimen) og Rennebu Historielag startet det møysommelige arbeidet med å samle inn informasjon, bilder, brev og lignende som kunne brukes i boka. I 2011 ble det vedtatt at boka skulle gjennomføres og nå er den altså klar.

Boka kan kjøpes på Bygdasenteret på Berkåk og på Notabene på Oppdal, og den kan også kjøpes ved å kontakte Inger Bjørnaas eller Magne Granhaug.

Boka koster kr. 495,- . Ved forsendelse kommer kr. 200 i tillegg for porto og emballasje.

Aktuelle registre over boka AMERIKASLEKTER:

Register Amerikaslekter- andre fødested

Amerikaslekter regisgter inngiftede nordmenn ark1

Amerikaslekter register

bilde

Share on Facebook

Logg inn